Katsastusajankohta

Vuosikatsastusaika, jos ajoneuvolla on käyttöönottopäivä merkitty

Ajoneuvo on katsastettava viimeistään sen rekisteriotteen teknisen osan yläreunaan merkittynä käyttöönottopäivää vastaavana päivänä. Katsastuksen voi suorittaa aikaisintaan neljä kuukautta ennen kyseistä päivää. Kuorma-auto ja kokonaismassaltaan yli 3500 kg painava perävaunu voidaan kuitenkin katsastaa aikaisintaan kuusi kuukautta ennen kyseistä päivää.

Erillisessä kytkentäkatsastuksessa tiettyyn vetoautoon kytketty raskas perävaunu voidaan katsastaa samanaikaisesti vetoautonsa kanssa.

Vuosikatsastusajan määräytymisen ratkaisee vain käyttöönottopäiväkenttään merkitty päivämäärä. Muilla rekisteriotteeseen merkityillä päivämäärillä ole katsastusajan määräytymisen kannalta merkitystä. Jos viimeinen katsastuspäivä on pyhä tai lauantai, siirtyy takaraja seuraavaan arkipäivään.

Katsastusajan määräytyminen, jos käyttöönottopäivää ei ole merkitty rekisteriotteeseen

Osassa ajoneuvoista käyttöönottopäivämäärä on merkitty epätäydellisesti, ts. se sisältää vain käyttöönottovuoden (esim. 00.00.78). Näissä tapauksissa vuosikatsastusaika määräytyy rekisteritunnuksen viimeisen numeron perusteella alla olevan taulukon mukaisesti.

Kuorma-autolla ja yli 3500 kg painavalla perävaunulla katsastusajan takaraja on sama kuin taulukossa, mutta katsastusaikaa on kuusi kuukautta.

Jos viimeinen katsastuspäivä on pyhä tai lauantai, siirtyy takaraja seuraavaan arkipäivään.

NrLokMarJouTamHelMaaHuhTouKesHeiEloSyyLokMarJou
1               
2               
3               
4               
5               
6               
7               
8               
9               
0               

Erillisessä kytkentäkatsastuksessa tiettyyn vetoautoon kytketty raskas perävaunu voidaan kuitenkin katsastaa samanaikaisesti vetoautonsa kanssa.

Tarkempaa tietoa TraFi:n internet-sivuilta.